Suositut akvaariokalat

Akvaarion koko on otettava huomioon kaloja valittaessa. Miljoonakalat ovat suosittuja ja helppoja hoidokkeja. Ne ovat kauniita ja värikkäitä – varsinkin koiraalla on upea pyrstö. Nämä kalat viihtyvät parvessa ja jos hoidat niitä hyvin, ne voivat synnyttää eläviä poikasia kotonasikin. Poikasten seuraaminen akvaariossa on mielenkiintoista puuhaa. Miljoonakalojen touhuja voit seurata esimerkiksi YouTubesta.

Myös lehtikalat ovat suosittuja, sillä niiden muoto sekä väritys on mielenkiintoinen. Nämä kalat saattavat syödä pienempiä kaloja, mutta lehtikalan yhdistäminen esimerkiksi kääpiörihmakalan kanssa onnistuu hyvin. Lehtikala viihtyy turpeen läpi suodatetussa vedessä ja saattaa olla muutenkin nirso akvaarion suhteen.

Platy on helppohoitoinen ja lisääntyy akvaarioissakin. Platyja on monen värisiä – yleisesti se on punainen, oranssi, musta ja laikukas. Platyn ja miljoonakalan voi pitää samassa akvaariossa jos veden lämpötila, kovuus ja pH sopivat molemmille lajeille.

Tiikeribarbi on rauhallinen parvikala. Mitä suurempi parvi, sen rauhallisempia parven yksilöt ovat. Pienessä parvessa tämä kala alkaa käyttäytymään agressiivisesti muita kohtaan ja kiusaa niitä näykkimällä. Tiikeribarbin ulkomuoto on kaunis kullankeltaisen pohjavärinsä sekä neljän tumman raitansa ansiosta.

Neontetra on pieni ja hoikka parvikala. Sen hohtavassa kyljessä on sekä sininen että punainen juova, joiden seurauksena kala välkkyy iloisesti sen uidessa. Neontetra on viileänveden asukki, jonka suuremmat kalat helposti syövät samaan akvaarioon laitettaessa.

Kultakala on akvaarioiden klassinen, yksinäinen kala, mutta itse asiassa tämä kala viihtyy parvessa ja tarvitsee suuren altaan viihtyäkseen ja kasvaakseen normaalisti. Kalojen tarpeiden ymmärtäminen on tärkeä osa akvaarioharrastusta.